Narozen 31. března 1929 v Lounech. Původním jménem Eugen Stumpf.
Překladatel z němčiny a angličtiny, píšé též články z oboru gastronomie.
V letech 1945-48 studoval na Státní odborné škole keramické v Praze. Po absolvování základní vojenské služby studoval v letech 1950-55 obor užité plastiky na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze.
V letech 1956-70 působil jako kulturní a tiskový přidělenec na Ministerstvu zahraničních věcí. V letech 1970-89 pak byl zaměstnán v Pražských cihelnách jako zásobovač. Po své politické rehabilitaci působil, v letech 1990-91, jako tiskový rada Ministerstva zahraničních věcí.
V 50. a 60. letech se věnoval recenzi (především na televizní inscenace), v 60. letech se zabýval zahraniční reportáží (hlavně o Africe) a v 90. letech se věnoval kulturní publicistice (například o Loosově vile v Praze). Od roku 2000 publikuje recenze kulinárních děl (například Labužníkův slovník, Culinaria Francie) a pro různá nakladatelství recenzuje zahraniční novinky v oboru Culinaria. Mimoto reviduje rukopisy knižních překladů a odborně lektoruje kulinární knižní díla (například Culinaria Itálie, Ingredience).
Překládá z němčiny a angličtiny. V 70. a 80. letech, kdy nesměl publikovat, vyšlo několik jeho překladů pod jmény kolegů.